Ons snijgroen

snijgroen

Voor ons is het heel belangrijk dat we de soorten snijgroen uit verschillende delen van het land halen, om de kwaliteit te waarborgen.

Groothandel in snijgroen en verkoop van openhaardhout

Ons snijgroen wordt op verschillende plaatsen in Nederland verkregen, omdat niet elke bodemsoort geschikt is voor de verschillende soorten snijgroen. Zo heeft rhododendron hele zure, humusachtige grond nodig, terwijl eikenblad weer met zandige grond beter uit de voeten kan. Ook laurierblad heeft zo zijn eigen grond nodig. De vele verschillende soorten coniferen hebben een hekel aan zeewind, vandaar dat je deze ook niet veel ziet langs de kust. Zo heeft ieder gewas zijn eigen voorkeur.

Voor ons is het heel belangrijk dat we de soorten snijgroen uit verschillende delen van het land halen, om de kwaliteit te waarborgen Wij hebben weinig grond in eigen beheer, waardoor wij grond pachten bij verschillende gemeentes en privé-instellingen. Ook kopen wij elders snijgroen in, mits de kwaliteit aan onze eisen voldoet.

Vanaf oktober hebben wij weer diverse soorten coniferen. Wij noemen dit ook wel de kerst-coniferen, omdat deze veelvuldig gebruikt worden in advents- en kerststukken. Ook voor de kortere boeketten zijn de coniferen een veelgevraagd artikel, dankzij de verschillende soorten, kleuren en houdbaarheid. Enkele veel gebruikte soorten zijn de Chamaecyparis Obtusa Nana Gracilis en Juniperus Meyeri. Sommige soorten kunnen het hele jaar door gebruikt en geleverd worden, waaronder de groene en gele coniferen.

Wij verkopen ook gedroogd Openhaardhout

Onze vestiging

Voor het afhalen van kleine of grote hoeveelheden openhaardhout bent u elke dag van de week, behalve op zon- en feestdagen, van harte welkom.