Onze historie

Historie van het bedrijf

H.P. van Nunen & Zn. stamt al uit ca. 1936. Niet onder deze naam, maar onder W.Th. van Nunen. De belangrijkste bronnen van inkomsten waren het snijden en prepareren van eikenblad.

In de jaren tachtig heeft het bedrijf een enorme vlucht genomen

Ook werd er veel voor derden gesloopt en werden bomen gerooid. In de oorlog viel het niet mee om het bedrijf draaiende te houden en werd alles op een laag pitje gezet. Begin jaren 50 werd het huidige bedrijfspand aan de Provincialeweg gebouwd. Dit werd geheel opgetrokken door eigen mensen waaronder Henk van Nunen, de latere bewoner/eigenaar en zoon van W. Th. van Nunen, als 15-jarige jongen.

In 1965 nam Henk de zaak van zijn vader over. Een hoogtepunt in zijn jonge jaren als ondernemer was het rooien van de bossen bij Hilversum waar nu de rijksweg A27 loopt, begin jaren zeventig. In het najaar werd er veel Douglas kerstgroen in de Nederlandse bossen gesneden, die vervolgens verhandeld werden op verschillende veilingen. In die tijd van het jaar bestond de ploeg uit ca. 15 mensen.

Doordat er in de zomermaanden te weinig werk was voor het personeel, is het bedrijf halverwege de jaren zeventig gestart met het vervaardigen en particulier verkopen van openhaardhout. Dit werd, en wordt nog altijd, aan stam ingekocht om het vervolgens in de rustige zomermaanden kant-en-klaar te maken voor de openhaard. Hierdoor kan het de rest van het jaar op natuurlijke wijze drogen en het volgende seizoen gestookt worden.

In de jaren tachtig heeft het bedrijf een enorme vlucht genomen doordat er steeds meer groen tussen de boeketten verscheen. Het bedrijf importeerde kerstgroen vanuit Denemarken, Ierland en Duitsland. Ook werd er op de bloemenveiling Aalsmeer een box gehuurd, zodat daar een vaste locatie ontstond om de klanten nog beter te voorzien van onze producten. In 2000 liet Henk de zaak na aan zijn twee zoons, Wil en Maikel. Maikel verliet eind 2003 de zaak om voor zichzelf te beginnen.

Wil nam samen met zijn vrouw Jacqueline en het personeel het werk over. Halverwege 2005 hebben zij besloten om de box in Aalsmeer te verlaten vanwege de alsmaar stijgende kosten en toenemende reistijd. Ze leveren nu uitsluitend vanuit Oosteind met een kleiner assortiment. Dit zorgt ervoor dat er nog beter op de kwaliteit gelet kan worden. Veel van de producten worden nu via grotere bedrijven op de FloraHolland vestiging te Aalsmeer verkocht. Doordat er wordt gewerkt met een collectieve vervoerder, is het eenvoudig om ook klanten die zich op andere veilingen bevinden van de producten te voorzien. Hierdoor wordt er ook geleverd op andere FloraHolland vestigingen, waaronder Rijnsburg en Naaldwijk.

Bekijk onze verschillende soorten snijgroen

Onze vestiging

Voor het afhalen van kleine of grote hoeveelheden openhaardhout bent u elke dag van de week, behalve op zon- en feestdagen, van harte welkom.