Ons openhaardhout

Openhaardhout

We hebben gelukkig weer wat hout op voorraad!

Mooie 40 liter zakken met berkenhout en ook weer los per M3.

Ons assortiment aan openhaardhout bestaat uit eikenhout, wat aangevuld wordt met berken-, beuken- en hier en daar wat ander loofhout. Berkenhout is ook apart te bestellen. Houdt dan wel rekening met een korte levertijd. Vooral het eikenhout is goed om te stoken: het brandt lang en geeft veel warmte af.

Groot handel in snijgroen en verkoop van openhaardhout

Bij H.P. van Nunen & Zn. verkopen wij los gestorte kuubs. Wij rekenen altijd: 3 los gestorte kuubs komt overeen met 2 gestapelde kuubs. Wij bezorgen altijd met een auto en aanhanger, zodat we ook op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen komen. We rijden zover als mogelijk en kiepen dan, met behulp van hydrauliek, het hout van de aanhanger.

Ons assortiment aan openhaardhout bestaat uit vooral eikenhout, wat aangevuld wordt met hier en daar wat ander loofhout. Vooral het eikenhout is goed om te stoken: het brandt lang en geeft veel warmte af. Het berkenhout is wat zachter en daarom zeer geschikt om de kachel of openhaard mee aan te maken. Berkenhout geeft een mooie, blauwachtige vlam.

De stammen hout die wij hebben ingekocht, zijn minimaal een halfjaar van tevoren al gezaagd. Vanaf eind mei/begin juni beginnen wij met het zagen en kloven van het hout en maken de voorraad voor het komende stookseizoen klaar. Tot eind augustus wordt er gezaagd, vanwege onze andere werkzaamheden die dan weer beginnen. Tussendoor wordt er ook nog gezaagd, mits er tijd is, om de voorraad op peil te houden. Zodra het hout bij ons binnen ligt, kan het drogen beginnen. Doordat het hout kleingemaakt is en de wind bij ons door de loods heen blaast, drogen de blokken zeer snel en op natuurlijke wijze.

Voor het afhalen van kleine of grote hoeveelheden openhaardhout bent u elke dag van de week, behalve op zon- en feestdagen, van harte welkom.

Bekijk onze verschillende soorten snijgroen

Onze vestiging

Voor het afhalen van kleine of grote hoeveelheden openhaardhout bent u elke dag van de week, behalve op zon- en feestdagen, van harte welkom.